Imprezy Okolicznościowe

Propozycja jadłospisu.


1. Zupy podawane w wazach bez ograniczeń 1 do wyboru.
          - Rosół z makaronem marchewką i pietruszką.
          - Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem.


2. Obiad na półmiskach.
          - Kotlet schabowy.
          - Szwajcar.
          - Pieczeń w sosie własnym.
          - Dewolaj.
          - Udko opiekane w chrupiącej panierce.
          - Żeberko pieczone w miodowej zalewie.
          -Pieczeń rzymska.
         - Kotlet mielony tradycyjny.


Dodatki do wyboru bez ograniczeń.
         - Ziemniaki, Frytki, Kluski śląskie, Krokiety, Ziemniaki opiekane.
         - Marchewka z groszkiem, Zestaw surówek, Buraczki.


3. Przystawki do wyboru od ilości osób.
        - Sałatka  tradycyjna warzywna w majonezie.
        - Sałatka po grecku w sosie winegret.
        - Sałatka z tuńczyka z sosem czosnkowym.
        - Ryba po grecku.
        - Deska z wędlinami, nabiałem i warzywami.
        - Zimne nóżki drobiowe w zalewie
        - Szynka faszerowana, Sałatka pieczarkowa w galarecie.
        - Śledź z cebulką  w oleju.
        - Śledź w pierzynce.
        - Paluszki własnego wypieku.


4. Desery.
       - Galaretka z owocami i bitą śmietaną.
       - Kulka lodów śmietankowych z malinami na gorąco i bitą śmietana.
       - Kostka ciasta.


5. Kolacja.
        - Kiełbasa z rusztu, Golonka, Udko opiekane.
        - Skrzydełka w chrupiącej panierce na ostro.
        - Szszłyk, Gros z zazikami.
        - Pierogi z kapusta i grzybami, Pierogi z mięsem.
        - Pasta rucolla, Pizza.


Dodatki do kolacji.
        - Ziemniak opiekane w majeranku, Frytki, Kapusta zasmażana, pieczywo.


6. Barszczyk z pasztecikami.


69zł – 79 zł od osoby w cenie wkalkulowano kawę i herbatę.
Napoje, alkohol, owoce i ciasto we własnym zakresie.


 


Propozycja Jadłospisu.


1. Zupy do wyboru.
        - Rosół z makaronem.
        - Krem  brokułowi.
        - Krem borowikowy.
        - Krem pomidorowy.


2. Obiad na półmiskach.
        - Kaczka nadziewana brzoskwiniami lub jabłkami.
        - Pieczeń w sosie własnym.
        - Dewolaj.
        - Polędwica z żurawiną.
        - Kotlet schabowy z kością.
       - Steki z kurkami w sosie beszamelowym.


Dodatki.
       - Ziemniaki gotowane, Frytki, Krokiety, Kluski śląskie.
       - Buraczki, Zestaw surówek, Marchewka z groszkiem.
       - Kalafior z bułką tartą , Brokuł z czosnkiem.


3. Przystawki.
       -Carpaccio z łososia naturalnego, Łosoś wędzony, Zimne nóżki.
      - Carpaccio wołowe z parmezanem i selerem.
      - Sałatka po grecku w sosie winegret.
      - Deska wędlin i nabiału, Galaretka.
      - Tatar z sardynką, Capreze.
      - Ryba po grecku, Śledź w oleju z cebulką.
      - Vitello tonno (indyk w mazi tuńczykowej z kaparami )
      - Parmaszynka z melonami.
      - Pieczywo własnego wypieku, paluszki oraz chleb z sosem pomidorowym i masłem czosnkowym.


4. Deser lodowy.
      -2 kulki lodów z malinami na gorąco oraz bitą śmietaną.


5. Kolacja.
      - Flaki podawane w wazach z pieczywem lub Żurek staropolski z białą kiełbasą.
      - Łosoś z grila, Łosoś w sosie krewetkowym, Krewetki z grila, Filet w sosie koperkowym.
      - Golonka, Udko opiekane, Szaszłyk.


Dodatki.
      - Kapusta zasmażana, Frytki, Ziemniaki opiekane, Pieczywo własnego wypieku.



Cena od osoby od 89zł do 120zł  - w cenie wkalkulowano kawę i herbatę.
Alkohol, napoje, ciasta, i owoce we własnym zakresie.


MOŻLIWOŚC ZAMÓWIENIA PROSIAKA – KOSZT 800 ZŁ


 


 


Konsolacja


Zestaw 1.


1. Rosół z makaronem w wazach.
2. Obiad na półmiskach.
- Kotlet schabowy.
- Udka opiekane.
- Stek mielony nadziewany serem.


Dodatki.
- Zestaw surówek.
- Marchewka z groszkiem.
- Ziemniaki.
- Frytki.


3. Sok jabłkowy.
4. Ciasto.
- Kawa.
-Herbata.


Cena od osoby 32 zł


Zestaw 2.


1. Rosół z makaronem w wazach.
2. Obiad na półmiskach.
- Kotlet schabowy.
- Udko opiekane.
- Pieczeń w sosie własnym.
- Klops z jajkiem.


Dodatki.


- Kluski śląskie.
- Ziemniaki.
- Frytki.
- Zestaw surówek.
- Marchewka z groszkiem.


3. Sok jabłkowy.
4. Ciasto.
- Kawa.
- Herbata.


Cena od osoby 38 zł


 


Zestaw 3.


1. Rosół z makaronem w wazach.
2. Obiad porcjowany.
- Kotlet schabowy.


Dodatki.
- Ziemniaki.


3. Sok jabłkowy.
4. Ciasto.
- Kawa.
- Herbata.


Cena od osoby 26 zł.



Zestaw 4.


1. Rosół z makaronem w wazach.
2. Obiad porcjowany.
- Udko opiekane.


Dodatki.
- Ziemniaki lub frytki.
- Zestaw surówek.


3. Sok jabłkowy.
4. Ciasto.
- Kawa.
- Herbata.


Cena od osoby 21 zł


Polecamy

Restauracja Sorrento
ul. Łąkowa 20
62-700 Turek
tel. +48 (63) 278 81 06
e-mail: restauracja@sorrento.turek.pl
Zapraszamy codziennie od godziny 12:00