Imprezy Okolicznościowe

Propozycja jadłospisu.


1. Krem z cukinii 1 do wyboru.
          - Rosół z makaronem marchewką i pietruszką.
          - Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem.


2. Obiad na półmiskach.
          - Kotlet schabowy.
          - Rolada z marchewką i masełkiem.
          - Pieczeń w sosie własnym.
          - Steki z kurkami w sosie baszamelowym.
          - Sznycel toskana .
          - Żeberko pieczone w kapuście .
          -Pieczeń rzymska.
         - Kotlet mielony tradycyjny.


Dodatki do wyboru bez ograniczeń.
         - Ziemniaki, Frytki, Kluski śląskie, Krokiety, Ziemniaki opiekane.
         - Marchewka z groszkiem, Zestaw surówek, Buraczki.


3. Przystawki do wyboru od ilości osób.
        - Sałatka  tradycyjna z makaronu ryżowego.
        - Sałatka po grecku w sosie winegret.
        - Tatar.
        - Sałatka z brokołami i kurczakiem.
        - Deska z wędlinami, nabiałem i warzywami.
        - Zimne nóżki drobiowe w zalewie
        -,
Sałatka z gyrosem .
        - Śledź z cebulką  w oleju.
        - Śledź w pierzynce.
        - Paluszki własnego wypieku.


4. Desery.
       - Galaretka z owocami i bitą śmietaną.
       - Kulka lodów śmietankowych z malinami na gorąco i bitą śmietana.
      

5. Kolacja.
        - Szaszłyk, Golonka, Udko opiekane.
        - Skrzydełka w chrupiącej panierce na ostro.
        - Szszłyk, Gros z zazikami.
        - Pierogi z kapusta i grzybami, Pierogi z mięsem.
        - Pasta rucolla, Pizza.


Dodatki do kolacji.
        - Ziemniak opiekane w majeranku, Frytki, Kapusta zasmażana, pieczywo.


6. Barszczyk z pasztecikami.


69zł – 79 zł od osoby w cenie wkalkulowano kawę i herbatę.
Napoje, alkohol, owoce i ciasto we własnym zakresie.


 


Propozycja Jadłospisu.


1. Zupy do wyboru.
        -Krem chrzanowy z jajkiem przepiórczym i kawiorem z jesiotra .
        - Krem  brokułowi.
        - Krem borowikowy.
        - Krem pomidorowy.


2. Obiad na półmiskach.
        - Kaczka nadziewana brzoskwiniami lub jabłkami.
        - Pieczeń w sosie własnym.
        - Zrazy wolowe.
        - Polędwica z żurawiną.
        - Rolady ze szparagami .
       - Steki z kurkami w sosie beszamelowym.


Dodatki.
       - Ziemniaki gotowane, Frytki, Kasza, Kluski śląskie.
       - brokół, Zestaw surówek, Marchewka z groszkiem.
       - Kalafior z bułką tartą , Brokuł z czosnkiem.


3. Przystawki.
       -Carpaccio z łososia naturalnego,patera pod galaretą, Zimne nóżki.
      - Carpaccio wołowe z parmezanem i selerem.
      - Sałatka po grecku w sosie winegret.
      -Rolada z kozim serem rukolai papryką.
      - Tatar z sardynką, boczek pieczony ze śliwką.
      - Ryba po grecku, Śledź w oleju z cebulką.
      - Vitello tonno (indyk w mazi tuńczykowej z kaparami )
      - Parmaszynka z melonami.
      - Pieczywo własnego wypieku, paluszki oraz chleb z sosem pomidorowym i masłem czosnkowym.


4. Deser lodowy.
      -panna cotta z malinami na gorąco .


5. Kolacja.
      - Flaki podawane w wazach z pieczywem lub Żurek staropolski z białą kiełbasą.
      - Łosoś z grila, Łosoś w sosie krewetkowym, Krewetki z grila, Filet w sosie koperkowym.
      - Golonka, Udko opiekane, Szaszłyk.


Dodatki.
      - Kapusta zasmażana, Frytki, Ziemniaki opiekane, Pieczywo własnego wypieku.



Cena od osoby od 89zł do 120zł  - w cenie wkalkulowano kawę i herbatę.
Alkohol, napoje, ciasta, i owoce we własnym zakresie.


MOŻLIWOŚC ZAMÓWIENIA PROSIAKA – KOSZT 800 ZŁ


 


 


Konsolacja


Zestaw 1.


1. Rosół z makaronem w wazach.
2. Obiad na półmiskach.
- Kotlet schabowy.
- Pałka opiekane.
- Żeberko w kapuście .


Dodatki.
- Zestaw surówek.
- Marchewka z groszkiem.
- Ziemniaki.
- Frytki.


3. Sok jabłkowy.
4. Ciasto.
- Kawa.
-Herbata.


Cena od osoby 36 zł


Zestaw 2.


1. Rosół z makaronem w wazach.
2. Obiad na półmiskach.
- Kotlet schabowy.
- Steki z kurkami .
- Pieczeń w sosie własnym.
- Roladki z marchewka i masełkiem.


Dodatki.


- Kluski śląskie.
- Ziemniaki.
- Frytki.
- Zestaw surówek.
- Marchewka z groszkiem.,Sałatka szefa kuchni


3. Sok jabłkowy.
4. Ciasto.
- Kawa.
- Herbata.


Cena od osoby 44 zł


 


Zestaw 3.


1. Rosół z makaronem w wazach.
2. Obiad porcjowany.
- Kotlet schabowy.


Dodatki.
- Ziemniaki.


3. Sok jabłkowy.
4. Ciasto.
- Kawa.
- Herbata.


Cena od osoby 28 zł.



Zestaw 4.


1. Rosół z makaronem w wazach.
2. Obiad porcjowany.
- Udko opiekane.


Dodatki.
- Ziemniaki , frytki.
- Zestaw surówek.


3. Sok jabłkowy.
4. Ciasto.
- Kawa.
- Herbata.


Cena od osoby 25 zł


Polecamy

Restauracja Sorrento
ul. Łąkowa 20
62-700 Turek
tel. +48 (63) 278 81 06
e-mail: restauracja@sorrento.turek.pl
Zapraszamy codziennie od godziny 12:00